Regelfrågan 9 juni

Veteranernas regelfråga 9 juni.

Skriv ditt svar längst upp på ditt scorekort så är du med i lottningen mellan de rätta svaren om en matkupong som pris.

Lena är trött. Det har varit en lång slagspelsdag. Men hål 18 väntar och sedan en god middag och ett glas vin i restaurangen. Jag har en bra score hittills tyckte Lena. Nu gäller det att klara även sista hålet på ett bra sätt. Sagt och gjort. Lena tog i för kung och fosterland. Bollen gick ut till vänster och out of bounds mot hål 7. Aj, aj tänkte Lena. Det var inte bra.

Nu gäller det att göra om och göra rätt. Sagt och gjort bollen hamnade 10 m framför diket på 18. Nu sätter jag nästa slag framför green eftersom flaggan står kort funderade Lena. Men ack det blev en duff rätt ner i diket.

Lena fortsatte på korrekt sätt och det slaget hamnade där det skulle. Och tro det eller ej : Chippen gick rätt i hål. Med det sista slaget kunde Lena med gott samvete gå till sin middag.

Hur många slag blev det för Lena på hål 18?

A  6
B  7
C  8
D  9