Alla med underåriga barn i klubben – Se hit

Har du en underårig son, dotter eller kanske barnbarn som spelar golf? En ny funktion i Min Golf innebär att alla underåriga behöver en vårdnadshavare registrerad. Anledningen till detta är bl a för att underåriga inte har rätt att ingå avtal som t.ex att betala en avgift eller anmäla sig till en tävling som kostar pengar. Då sluts istället dessa avtal med vårdnadshavare.

Vem kan vara vårdnadshavare? Det behöver inte vara en föräldrar utan kan även vara farförälder, fadder etc. eller någon annan som har någon form av relation till den underåriga. Man kan som icke-golfande förälder få ett golf-ID för att kunna vara vårdnadshavare – vilket behövs för att hjälpa barnet på Min Golf. Om man skulle vilja börja spela golf i ett senare skede kan detta ID användas för att komma igång.

Det finns några inställningar ni behöver göra på ”Min Golf” där ni väljer om den underåriga ska ha rätt att betala på Min Golf, kunna boka starttider eller anmäla sig till tävlingar. Om du inte gör några egna inställningar kommer de rådande förinställda värdena att gälla. Dessa är:

  • Att den underåriga inte får betala på Min Golf
  • Att den underåriga kan boka men bara tider som kostar 0 kr. (det tas ingen hänsyn till ev. no-show avgifter)
  • Att den underåriga kan anmäla sig till tävlingar som kostar 0 kr
  • Att den underåriga inte kan använda tjänsten ”Golflektioner. Golflektioner är en PGA tjänst som finns på Min Golf där man kan hitta och boka vissa tränare anslutna till PGA.

Man behöver inte ha golf-id för att vara vårdnadshavare utan man registreras med adress, telefonnummer, e-postadress och personnummer.

Alla inställningar kommer att träda i kraft den 17 maj i år och i samband med det kommer alla funktioner beskrivna ovan att kunna användas. Så maila oss i receptionen på info@arbogagk.se så hjälper vi er att lägga in er eller någon annan som vårdnadshavare innan dess och efter 17 maj kan ni gå in och göra alla inställningar. Läs mer HÄR

Comments are closed.