Banan, vissa övningsområden och restaurangen stängda delar av 12-14 september för banarbete

Banan kommer att stänga på måndag 12/9 kl.17 och öppna igen onsdag 14/9 kl.11. Detta för att förbereda greener och foregreens på bästa sätt inför vintern och ge dem bästa förutsättningar för 2023. Under denna period kommer även puttinggreen och chipping green att vara avstängda. Rangen och 6-hålsbanan kommer däremot att vara öppna. 6-hålsbanan håller vi stängd för liknande arbete endast den 14:e september. Restaurangen kommer att stänga kl.16 12:e september för att öppna igen den 14:e september kl.11.

Vi kommer att ta ut små (5mm) hålpluggar från greenerna samt vertikalskära både greener och foregreens. Sedan kommer vi att blåsa av greener och foregreens och toppdressa dessa med sand. Sanden borstas sedan ner i hålen. Detta är nödvändigt på våra greener då vi har väldigt mycket organiskt material (det är detta som gör att de blir så mjuka och kompakta). Vi vill alltså få bort en del av detta material och byta ut det mot sand för att greenerna då kan ”andas” och dränera bättre. De blir även lite hårdare. Ni som är oroliga för att vi ska få stenhårda greener behöver inte oroa er för det då detta är nästan omöjligt att åstadkomma med vårt typ av gräs på greenerna.

Hur kommer då banan att spelas efter detta?
Vi gjorde samma sak förra året. Estetiskt kommer det att vara mer sand på greenerna och man kommer att kunna se mindre sandfyllda hål. Dessa kommer att innebära att ytan kommer att vara lite hårdare men bollen kommer att rulla lika bra som innan, om inte bättre. Vi kommer inte ytterligare att rabattera priserna på greenfee då detta inte påverkar spelet negativt utan den största skillnaden kommer att vara visuell.

Comments are closed.