Arboga 12.0

Arboga 12.0

Det uppskattade eventet där du kan spela greener i PGA Tour fart hölls första gången 2022. Du kommer väl 2023? Då är det 12:e augusti som gäller. Anmälan öppnar inom kort.

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Arboga 12.0 genomfördes 2022 i samarbete med

Vill ditt företag synas i detta event under 2023 kontaktar du oss HÄR.

Spela greener i PGA Tour fart

Arboga Golfklubb bjuder in till en helg med spel på fantastiska greener med 12 på stimpen. Vad innebär då 12 på stimpen? Stimp är måttet på en greens hastighet. Mätningen utförs på en platt del av greenen med en skena. Bollen läggs på skenan och man lyfter sedan upp skenan tills bollen börjar rulla. Stimpen mäts sedan på hur långt bollen rullar. På Arboga 12.0 kommer stimpen vara 12 (under 2022 mättes greenens hastighet till 12.6), vilket innebär att bollen kommer rulla 12 fot (ungefär 3,6 meter). Nedan kan du se en video på hur stimpen mäts.

Detta ingår

*Guld- och Silvermedlemspris 295kr. 
Inga greenfeesamarbeten gäller under Arboga 12.0.

** Begränsat antal proffs, först till kvarn.
Alla priser är per person

Greenfeecheckar och rabatter gäller ej under detta event.

Krydda din runda lite extra - Spela med ett Proffs

Hur spelar proffsen en runda? Nu har du den unika chansen att ta reda på det från första parkett. Vi har förmånen att ha proffsen Ellinor Haag och Robin Bojar på plats under Arboga 12.0! Du ser nedan vilka tider du kan boka för att spela med dem. Det kostar 700kr per person och pengarna går helt och hållet till Ellinor och Robin för att supporta dem i sina satsningar. Kontakta receptionen för att boka in dig med proffsen!

Robin Bojar

Arboga Golfklubb
Tour: MoreGolf Mastercard Tour Hcp: +3,2 Bästa placering som proffs: Seger på Ligma Tour på Kårsta, 66 slag (-6) Det bästa med Arboga 12.0: En riktigt kul utmaning med greener i hastigheter som kan mäta sig med världstourerna. Extra kul att få visa upp greener i tournivå på sin hemmabana. Bokningsbar: Lördag kl. 8:00 & 14:00, Söndag valfri tid efter 10:00

Ellinor Haag

AIK Golfklubb
Tour: Ladies European Tour Hcp: +5,4 Bästa placering som proffs: Två segrar på Svenska Minitouren Det bästa med Arboga 12.0: Att golfälskare i hela landet får möjligheten att spela riktigt snabba greener och skapa sig en förståelse för hur snabba greenerna är på TV. Med greener så snabba gäller det att planera sina inspel ordentligt. Spela med mig om du vill lära dig hur jag tänker! Bokningsbar: Söndag valfri tid, först till kvarn.

Elina Hagberg

Chalmers Golfklubb
Tour: Ladies European Tour Access Series Hcp: +1,8 Bästa placering som proffs: 8:a på Santander Golf Tour Det bästa med Arboga 12.0: Att alla golfälskare samlas under en dag, spelar tillsammans och får känna hur det är att putta på otroligt snabba greener. Dessutom får de möjligheten att både spela med manliga och kvinnliga proffs för att se och få inspiration och motivation till att utveckla sin egen golf. Det kan vara kul för alla att se hur proffs tänker och lägger upp sina strategier för att spela på ett sätt som passar en själv som spelare. Det kan även vara bra att se att vi proffs också är människor! Bokningsbar: Söndag valfri tid efter 8:30.

Bo under Arboga 12.0

På klubben finns stugor för upp till 12 personer. Vi har även 8 ställplatser med el ett stenkast från första tee. Vill du bo mer centralt i Arboga eller utforska andra delar ser du fler boendemöjligheter på länken nedan.

Att göra i Arboga

För dig som även vill hitta på något annat eller som inte spelar golf finns det också mycket annat att hitta på i Arboga. Bland annat pågår Arbogas medeltidsvecka 10-13 augusti. För mer info kan du besöka visitarboga.se